Rörmokeri

Visserligen är Lidingö en stor och livskraftig ö, och ingen rörmokare har hela distriktet för sig själv. Samtidigt finns en viss skärgårdsanda i många av oss – t.ex. det här att vi behöver kunna klara oss själva, och kunna klara av lite av varje. Själva ö-livet sätter fingret på vad man verkligen bör kunna lösa lokalt. Så vi även om håller oss med spetskompetens inom rörmokeriet och erbjuder de VVS-tjänsterna man kan vänta sig, så kan vi också lite av varje. Är vi ändå ute så kan vi t.ex. ta en titt på elen och ventilationen. Och vi vet hur man sparar.

Spara med rörmokare

Första tanken, när man måste ringa rörmokare på Lidingö, är nog inte att man lär spara något på det. Snarare att det kommer att kosta en bra slant. För det inre rullar kanske en planerad semester eller ett TV-inköp iväg mot horisonten.
Nog för att rörmokare på Lidingö tar betalt för sitt arbete och material. Samtidigt handlar VVS om god investering. Kostnaden för installation, drift, underhåll och reparation av VVS finns där oavsett om man planerar för den kommer eller (hellre?) låter sig överraskas av den. Så VVS-kostnader har man. Därmed inte sagt att nivån på dem är låst – med proffs på området går det att spåra områden där man kan påverka kostnaderna både i det stora och det lilla. Och inte bara för att spara pengar – för att spara miljö också. Och tid. Och tålamod.

Spara miljö

Vi arbetar med material och VVS-metoder för minsta möjliga miljöpåverkan. Det kräver kunskap om hur och var materialen tillverkas, hur de påverkar miljön de ska byggas in i och hur de återvinns. Krävs också kunskap om alternativa arbetsmetoder och de miljömässiga skillnaderna med dem. Det här är kunskaper som lekmannen sällan har tid och lust att sätta sig in i och hålla sig uppdaterad med – då blir det enklare och billigare att bara ta första bästa billiga lösning, utan hänsyn till miljön.
Vi som jobbar med VVS har med miljöarbetet i det dagliga arbetet – vi vet att den utrustning vi föreslår, samt materialen och metoderna vi använder, har stor betydelse för vårt gemensamma vatten, vår luft och vår jord.

Spara tid och tålamod

– Det där kan jag göra själv! Så tänker många hemmafixare. Och många av dem har helt rätt. Sen tänker kanske inte alla på att samma arbete tar dubbelt så lång tid att göra det själv, jämfört med om en utbildad och rutinerad rörmokare med exakt rätt verktyg gör jobbet. Där någonstans når vissa insikten om att de själva kanske också ska ägna sig åt det som de gör bäst och tjänar mest pengar på, vilket förmodligen inte är som rörmokare. Att spara tid åt sig själv där kan alltså ge utrymme att t.ex. själv tjäna mer pengar, eller att bara ägna sig åt något trevligare.

Tålamodet är väl lite som med tiden – det är en ändlig resurs. Tar du dig an ett VVS-projekt du inte bemästarar likt proffsen så kan tiden eller tålamodet mycket väl ta slut innan du drivit projektet i hamn. Och då ringer du VVS-firman som dyrt får röja upp efter dina försök. Vi har absolut inget emot att göra såna räddningar – dem tjänar vi bra med pengar på. Men vill du undika dem så kontakta oss innan du kavlar upp de egna ärmarna och låter övermodet ta över.

Spara pengar

Med vår gedigna kompetens som rörmokare på Lidingö kan vi räkna ut när det är läge att byta delar av till exempel ett värmesystem, innan det börjar gå sönder så ofta och så mycket att akututryckningarna kostar mer i långa loppet än att byta. Där handlar det om att bedöma livscykeln för till exempel befintliga värmepumpen eller varmvattenberedaren, så du kan planera och spara inför byte.
  
På så vis kan du byta när utrustningen gjort väl tjänst, men innan den brakar ihop och du plötsligt måste ringa jourhavande rörmokare för en akutlösning, en sådan där som står dig oväntat dyrt. Dyrt då också för att du i det läget inte heller hinner sondera marknaden och säkra någon riktigt bra ersättningspanna till rätt pris. Alltså: Spara pengar genom att förutse och förekomma akuta VVS-problem.

Vår kompetens kan också hjälpa dig att dimensionera rätt. Kan handla om att exempelvis räkna ut rätt kapacitet på ditt vattensystem, utifrån ditt behov. Att räkna ut den biten på egen hand är inte helt enkelt. Än mindre enkelt att planera för systemets dimensioner. Risk för att du för lång tid blir sittande med ett underdimensionerat system, som begränsar livet i många långa år. Alternativt ett överdimensionerat system där du betalat och i många år får betala mycket mer än du har nytta och glädje av. Men de riskerna slipper du alltså ta, med vår hjälp.